Globalna kampanja “Podrži. Ne kažnjavaj” biće sprovedena u Novom Sadu i Beogradu

Udruženje “Prevent” će 25. juna u Novom Sadu i 26. juna 2022. godine u Beogradu održati javne akcije pod sloganom “Podrži. Ne kažnjavaj” koje će se održati u preko 200 gradova širom sveta, a čiji je inicijator IDPC mreža sa sedištem u Londonu.

U Novom Sadu biće na Štrandu ispod mosta “Sloboda” od 10 do 13h, a u Beogradu na platou ispred Geozavoda od 17 do 20h.

“Podrži. Ne kažnjavaj” je međunarodna kampanja koja ima za cilj da raširi svest o negativnim posledicama rata protiv droga i promoviše politiku poštovanja ljudskih prava i zaštite javnog zdravlja, da menja zakone i politike koje onemogućavaju pristup intevencijama smanjenja štete (eng. harm reduction) i drugim servisima zasnovanim na naučnim dokazima, kao i da zaustavi kriminalizaciju korisnika droga.

Dodatak ovim aktivnostima na javnoj akciji u Novom Sadu je fotografisanje u selfi foto kabini.

Paralelno sa ovom javnom akcijom, putem interneta se sprovodi kampanja „Podrži. Ne kažnjavaj“ u okviru koje je Udruženje „Prevent“ napravilo ram za profilne fotografije na društvenoj mreži Facebook.

Udruženje „Prevent“ postoji 18 godina. Jedan od ciljeva udruženja je prevencija bolesti zavisnosti i polno prenosivih infekcija. Od svog osnivanja Prevent sprovodi programe smanjenja štete među osobama koje injektiraju drogu.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *